5 hét magas intenzitású edzés után úgy éreztem itt az ideje egy kis visszatöltő hetet tartani. Éreztem, hogy kezdek kiégni, fáradtabb vagyok az edzéseken és napközben is. Nincs ebben semmi különös, 4-6 hét intenzív edzés után szükségszerű, hogy a központi idegrendszer kissé kifárad. Ezt még persze nem hívnám túledzésnek, inkább csak kiégésnek, fáradtságnak. Viszont éppen azért, hogy elkerüljem a túledzést, úgy döntöttem beiktatok, egy pihenős-feltöltődős-laza hetet. Ez nem teljes pihenőt jelent, csak visszaveszek picit az intenzitásból: kisebb súly, kevesebb ismétlés. Az időszakot kihasználom arra egyúttal, hogy javítsak a technikámon néhány gyakorlatnál illetve, hogy új gyakorlatokat sajátítsak el. Gyakorlom pici súllyal a fej feletti guggolást, a thrustert és ami majd még eszembe jut. Jövőhéttől aztán elkezdek egy újabb mezociklust, új gyakorlatokkal, picit másabb edzésbeosztással.

Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy egy High Intensity Training típusú edzést (ahol gyakorlatilag minden sorozatnál bukásig edzünk) nem lehet egész évben végezni. Vagy váltogatni kell más típusú olyan edzésmódszerekkel, ahol nem az intenzitáson van a hangsúly (pl. HST, HFT) vagy be kell iktatni 4-6 hetente pihenőket. Ez a pihenő lehet akár egy hét edzés nélkül, de lehet 1-2 olyan lazább hét, mint amit én is csinálok most.

deload_bears.jpg

Szerző: D. János  2012.08.06. 19:34 Szólj hozzá!

Címkék: edzés gyakorlat túledzés H.I.T.

A bejegyzés trackback címe:

https://eroedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr534698468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása